Anti scheur deken, voor suïcide preventie

Bescherm niet alleen jezelf, maar ook je cliënten

Naast dat je jezelf wilt beschermen tijdens je dagelijkse zorgtaken, is het ook belangrijk om te kijken naar de veiligheid van cliënten. Wanneer een cliënt te maken krijgt met een zogenaamde meltdown kan hij/zij in alle staten zijn. Dit kan niet alleen gevaarlijke situaties opleveren voor de omgeving, maar ook voor de cliënt zelf. Tijdens een meltdown, kan een cliënt zich namelijk op verschillende manier uiten:

- Agressief gedrag naar de omgeving
- Molesterend gedrag naar de omgeving
- Zelfpijniging 
- Pogingen tot suïcides

Het komt namelijk voor dat een klant zichzelf wil pijnigen op het moment als hij/zij in deze situatie terechtkomt. Binnen de GGZ probeert men alles op alles om suïcide en zelfverwonding te voorkomen. Alle zaken rondom het voorkomen van suïcides wordt ook wel suïcidepreventie genoemd.

Wanneer een cliënt te maken krijgt met een meltdown, wordt hij/zij vaak overgebracht naar een kalmeerruimte of isolatieruimte. Hier kan de cliënt tot de rust komen. 

Actieve preventie van zelfpijniging of suïcides

Precies voor deze ruimtes is anti-scheur beddengoed & kleding ontwikkeld. Dit is scheurvast textiel, waardoor de cliënt geen repen kan scheuren van de lakens of kleding. Deze repen stof zouden namelijk weer als middel gebruikt kunnen worden voor zelfpijniging of een suïcidepoging.

Met anti-scheur beddengoed & kleding biedt je optimale veiligheid voor patiënten en gedetineerden die suïcidaal of agressief zijn.

Het perfecte huwelijk tussen veiligheid en comfort

Naast het inzetten van BitePRO® kleding voor jezelf en je collega's, kun je dus ook cliënten voorzien van de juiste bescherming. Deze anti-scheur middelen zijn gemaakt van een Tricot Extreme stof. 

Het zachte materiaal zorgt voor een kalmerende werking tijdens de slaap. Bovendien zorgt het gewicht van het deken voor een verzwarend effect.

Het deken wordt gestept met ijzersterk garen om extra veiligheid te bieden. Door z’n ongeëvenaarde scheursterkte kun je vaststellen dat de ‘molest-bestendigheid’ extreem hoog is.

Anti scheur kleding

 
Wil je meer informatie over anti-scheur kleding of beddengoed?

 Heb je interesse in deze anti-scheur kleding of beddengoed? Neem dan nu contact op met Tetcon. Wij kunnen je helpen met een compleet aanbod van anti-scheur textiel.

Bel: 040 298 99 55

Email: info (at) tetcon-ge.com