Geweld tegen zorgverleners neemt toe

Geweld tegen zorgverleners neemt toe

In september 2020 deed NU’91 een rondvraag over agressie onder 1200 zorgverleners. 24% van hen zegt fysiek geweld te ervaren, zoals slaan, bijten of schoppen. Volgens diezelfde organisatie neemt de agressie weer toe nu het aantal COVID-besmettingen en de druk op de zorg stijgen. Zo bleek al dat de beveiliging bij het Rotterdamse Erasmus MC drie tot vier keer per dag moet komen helpen om situaties te de-escaleren.

En het geldt niet alleen voor de ziekenhuizen. Ook in de ggz komt agressie steeds vaker voor. NU'91 hield in 2018 nog een ledenpeiling waaruit naar voren kwam dat ruim 80 procent van de GGZ-medewerkers in de vijf jaar voorafgaand aan het onderzoek verbaal en fysiek geweld heeft meegemaakt. Dit varieerde van schoppen/slaan tot schelden en van spugen tot aan poging tot wurgen. 

Bijten, krabben, knijpen, slaan & snijden

Mensen die werken met personen die complex of agressief gedrag vertonen, hebben het morele recht om hun werk zo veilig mogelijk uit te voeren. En op dit moment is dat vaak niet het geval, aangezien zij niet beschermd worden tegen allerlei vormen van agressie / geweld. Zeker als het gaat om complex gedrag als bijten, krabben, knijpen, slaan en snijden. Dit hoeft niet altijd bewust te gebeuren, maar dat betekent niet dat medewerkers geen bescherming verdienen op de werkvloer.

Voorkom blessures & wondinfecties

Net als je wordt gebeten of gekrabt door een dier, kan een menselijke bijt- of krabwond leiden tot infecties, extreem zware blessures, verwondingen of andere complicaties. Er is zelfs aangetoond dat bijt- of krabwonden, hepatitis B, hepatitis C, herpes simplex-virus (HSV) syfilis, tuberculose, actinomycose en tetanus kunnen overdragen. Bewijs suggereert ook onwaarschijnlijke, maar mogelijke overdracht van het 'Humaan ImmunodeficiëntieVirus, oftewel HIV. Des te meer reden dus om jezelf en collega's tegen dit soort gevaren te beschermen.

BitePRO® beschermende kleding

Om er zeker van te zijn dat jij zo goed mogelijk beschermd wordt op je werk, heb je nu toegang tot BitePRO® kleding. Zo proberen we er alles aan te doen dat jij na een drukke werkdag weer veilig thuiskomt bij je familie.

BitePRO® is uitgerust met een geavanceerde bijt-, snij- en scheurwerende stof: Cut Tex PRO®.

Deze stof is voorzien van een gecertificeerde Blade Cut Resistance Level 5 (volgens de BS EN 388:2016 standaard) en biedt extreem hoge punctuurweerstand van menselijke tanden.

En dat is niet zomaar een marketing tagline. BitePRO® is getest volgens internationale standaarden. En dit zijn de resultaten:

Dus of je nu werkt als hulpverlener, zorgverlener, beveiliger, cipier, jeugdwerker, etc. - het is tijd om jezelf te beschermen tegen de gevaren van complex of agressief gedrag.

Bestel BitePRO online:

www.tetcon-bitepro.nl

 BitePRO kleding - bescherm jezelf tegen bijten, krabben, knijpen en ander complex gedrag