'Gina' en haar bijtwonden zijn verleden tijd

'Gina' en haar bijtwonden zijn verleden tijd

Onlangs had ik een gesprek met een moeder uit Ierland. Vanwege privacy redenen, noem ik haar even Gina.

Gina heeft een dochter Lisa. Lisa vertoont complex gedrag als gevolg van ernstige gezondheidsproblemen. Hierdoor kampt Gina regelmatig met diepe beten en flinke blauwe plekken. 

Volgens de moeder wordt dit veroorzaakt tijdens de verzorging of dagelijkse omgang met Lisa. Het gebeurde allemaal onbewust natuurlijk. Maar Gina wilde me laten zien hoe groot het probleem is. Ze stuurde me deze foto en gaf toestemming om onderstaande foto hier te delen:

gebeten door een mens

Onlangs koos Gina om BitePRO® kleding in te zetten tijdens dagelijkse zorg van Lisa. Gina wilde graag haar ervaringen en haar verhaal delen met andere (potentiële) BitePRO® gebruikers.

Gina’s verhaal:

 “Rachel van BitePRO® nam contact met mij op om te zien hoe ik het deed met de producten die ze me stuurden om mezelf te beschermen, wanneer mijn dochter Lisa agressief is.

In de vroege ochtenden is Lisa zoals elke tiener:

  1. Of ze wil haar bed niet uit
  2. Of ze wil niet gestoord worden om zich te wassen en aan te kleden voor school.

Zelfs met behulp van medicijnen is de ochtendroutine altijd een beetje onvoorspelbaar. Voortaan draag ik de armbeschermers want Lisa haalt vaak uit. En met succes, ik heb nu geen krassen, beten of kneuzingen meer. Nog beter, ik voel de beet, krab of klap niet eens, omdat ik zo goed beschermd ben. Soms krabt ze nog steeds.

De handschoenen zijn geweldig om te dragen tijdens een meltdown, maar te groot om haar te wassen, aan te kleden en haar haar te doen. Dus ik was op zoek naar de BitePRO® armbeschermers.

Een groot voordeel van de beschermende kleding is dat mijn dochter geen reactie krijgt van mij als ze bijt en knijpt. Ik voel het namelijk niet als ik het draag. Het complexe gedrag is daardoor met pakweg 50% verminderd.

"Het complexe gedrag is daardoor met pakweg 50% verminderd."

Het team van artsen, de psychiater, leraren en ikzelf hadden het gevoel dat Lisa sensorische feedback kreeg door in mijn huid te bijten, te krabben of te knijpen. Het gebruik van BitePRO® producten heeft dat dus een stukje weggenomen.

Lisa heeft nog steeds meltdowns. Vaak als gevolg van 'communicatie-frustratie'. Ook komt het voor dat ze zich niet goed voelt of een slechte dag heeft zoals we allemaal wel eens hebben. Soms kunnen de meltdowns uit het niets gebeuren. Je ziet het niet aankomen, er is geen waarschuwing. 

BitePRO® kleding

Ik laat de BitePRO®-kleding altijd op dezelfde plek liggen, zodat ik er snel bij kan. Indien nodig kunnen Lisa’s zusjes het voor mij pakken en dat is ook voor hen een grote geruststelling. Ook haar zussen raakten namelijk van streek als ik weer eens gewond raakte. Maar nu weten ze dat er iets is om me te beschermen totdat Lisa kalmeert en ontspant.

Ik kan het personeel van BitePRO® niet genoeg bedanken. Niet alleen voor het helpen met de kleding, maar ook voor de vriendelijkheid en de follow-up die ze hebben geboden. Alle beten en blauwe plekken op mijn borst en armen zijn genezen. 

Op school doet Lisa het goed en we hebben nu een plan voor het geval de scholen weer moeten sluiten. Ik zal alle medewerkers die bij BitePRO® hebben geholpen, voor altijd dankbaar zijn. Ik zou de kleding ten zeerste aanbevelen aan elk gezin met een kind met uitdagend gedrag. Het beschermt je niet alleen, maar het geeft mij ook veel gemoedsrust om te weten dat de kleding hier ligt.” 

Door BitePRO®:

Het is zo ontroerend om een succesverhaal als dit te lezen. Dit soort situaties beschermen niet alleen het gezin, maar brengt gezinnen ook dichter bij elkaar.. Als jij een soortgelijk verhaal hebt over je ervaringen als leraar, ouder of verzorger van een persoon met uitdagend of complex gedrag, neem dan contact met ons op.

Wij wensen Gina, Lisa en de rest van de familie het allerbeste.

Wil je ook vol zelfvertrouwen zorg kunnen bieden? Je bent niet alleen. 

Bestel hier je BitePRO® kleding.

Rachel