Nieuw! Bescherm je handen met BitePRO® Handschoenen

Nieuw! Bescherm je handen met BitePRO® Handschoenen

Tetcon maakt vandaag bekend dat bijtbestendige handschoenen zijn toegevoegd aan het BitePRO® assortiment.

Voor mensen die werken met cliënten die complex gedrag vertonen, kan het lastig zijn om zichzelf op de juiste manier te beschermen. Natuurlijk kun je veel zaken regelen rondom preventie. Oogcontact maken voor iemand te benaderen en rust uitstralen kunnen belangrijke vaardigheden zijn om zo goed mogelijk om te gaan met complex gedrag.

Natuurlijk is dat niet altijd de oplossing voor ingewikkelde situaties. Want een persoon die eerst rustig en stil is, kan plotseling opstandig en fel worden. En dat kan soms dan weer leiden tot (onbewust) agressief gedrag. Dit soort probleemgedrag kan zich dan uiten in bijten, knijpen, krabben, slaan, duwen, schoppen, vernielen, en met voorwerpen gooien. Voorkomen is dus niet altijd mogelijk.

Mensen met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag zijn afhankelijk van de ondersteuning van begeleiders. En wanneer je als begeleider wordt blootgesteld aan dit complexe gedrag is het belangrijk dat je optimaal beschermd bent. Je zult namelijk niet de eerste zijn die te maken krijgt met bijt-, knijp- of andere vormen van moeilijk verstaanbaar gedrag. En de gevolgen kun je je leven lang bij je dragen zoals onderstaande foto laat zien:

Menselijke beet

Precies om die reden kun jij nu deze BitePRO® handschoenen inzetten om jezelf en je collega’s zo goed mogelijk te beschermen. Dankzij de inzet van deze handschoenen kun je de kansen om letsel of verwondingen aan je handen voorkomen. Deze baanbrekende bijtbestendige handschoenen zijn vervaardigd met de ijzersterke stof Cut-Tex® PRO en verminderen het risico dat menselijke tanden de huid van de drager binnendringen. De BitePRO® bijtbestendige handschoenen worden gemaakt om de juiste bescherming te bieden aan zowel de polsslagader als de hand tegen menselijke beten. Er zijn momenteel drie verschillende modellen verkrijgbaar: een kort model, een lang model en een vingerloos model:

BitePRO handschoenen

De BitePRO® handschoen kun je eenvoudig combineren met het bijtbestendige BitePRO® vest of BitePRO armbeschermers.